VANLIGA FRÅGOR

De vanligaste frågorna om Activate och våra tjänster. Hittar du inte svar på det du söker? Chatta med oss eller lämna ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

KUNSKAP

Vilka branscher jobbar ni med?

Vi har jobbat i över 12 olika branscher, om man räknar företag som erbjuder olika tjänster / produkter inom en bransch så har vi jobbat för ännu fler. Vi är företagsexperter och oavsett om du driver företag i en bransch vi jobbat mycket i så måste vi förstå ditt företag, era utmaningar för att effektivt kunna ta fram en lösning som passar just er. Vad man säljer är ytterligare en faktor att ta i beaktande, som storlek, geografi, konkurrenter osv.

Kan ni verkligen hjälpa mig?

Vi får ofta frågan om vi verkligen kan hjälpa just deras företag. Vi brukar säga att vi är företagsexperter, vi fokuserar på att driva, förbättra och skapa tillväxt i företag. De problemen brukar vara liknande oavsett bransch, det kan handla om att kapa kostnader, anpassa organisationen till en ny storlek, hitta sätt att skapa tillväxt. Vi har jobbat med många branscher men även inom varje så finns det olika affärsmodeller, de riktar sig mot olika marknader osv. Varje projekt och även våra initiala möten handlar om att förstå ert företag och era unika utmaningar, det är nyckeln till framgång för varje projekt.

Erbjuder ni utbildning?

Vårt mål är att hjälpa små och medelstora företag gå från framgång till framgång genom att använda oss av verktyg, kunskap och metodiker som världsledande företag använder sig av, anpassat för era unika förutsättningar. Det inkluderar även att hjälpa era anställda bli de bästa de kan vara, så ja, vi erbjuder kompetensutveckling inom en rad områden som Excel som Problemlösningsverktyg, Problemlösning, Finansiell Analys, Presentation och mer. Hör av dig till oss angående vad ni behöver för kompetens så är vi övertygade att vi kan hjälpa till.

PRISER

Hur mycket kostar det?

Alla projekt skiljer sig lite, det beror lite på vad ni behöver hjälp med och hur länge. Vi brukar fokusera på värdet vi kan skapa och om projektet är rätt, så kan vi även ta kommersiell risk baserat på resultat. Kontakta oss för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte för att diskutera era behov.

Har ni 'success fee'?

Success fee, eller pris baserat på projektets framgång använder vi ibland då det är passande, att vi kan påverka och mäta projektets framgång i tillräcklig utsträckning. Hör av dig till oss för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte så diskuterar vi era utmaningar och vad vi kan göra tillsammans.

TJÄNSTER

Vad för tjänster erbjuder ni?

Vi erbjuder alla sorters företagsrådgivning, primärt för små och medelstora företag, vi brukar säga att vi är problemlösare för företag. Vi kallar det problemlösning för listar man allt vi hjälpt till med så skulle du inte orka läsa. Grundtanken är att vi hjälper er definiera ett problem, ta fram och utvärdera lösningar samt hjälpa er implementera det, slutresultatet är kostnadsbesparingar, kvalitetshöjning och reducerad stress / manuellt arbete för anställda, ofta en kombination av de tre.

Tar ni er an alla projekt?

Det korta svaret är nej, även om det är mer komplext än så. Vi startades för att erbjuda små och medelstora företag samma verktyg och kunskap som världsledande företag har tillgång till. Med det sagt så vill vi se till att våra klienter verkligen tar tillvara på detta, då vi är små så kan vi inte ta oss an alla som kommer till oss och därför är vi selektiva och väljer de vi tror verkligen vill förändras, och kommer bära det vidare, även när vi inte är där. De flesta av våra klienter kommer tillbaka under flera år med både korta och långa projekt så när vi skapar en relation, brukar den existera för ett tag framöver, även om det är tysta perioder däremellan.

Vilka tjänster behöver jag?

Det här är en svår fråga, även om aktiviteterna i sig är relativt standardiserade och likartade så ser de lite olika ut för varje klient och även vad du behöver beror helt på era unika utmaningar. Vi börjar alla våra relationer med ett eller två möten för att diskutera era behov och ta fram förslag, först då diskuterar vi vilka tjänster som är mest relevanta. Kontakta oss gärna för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte så berättar vi mer.

PROJEKT

Hur långa är projekten?

Projekt är generellt som minst 1 vecka men upp till 8 veckor, allt beror på era specifika utmaningar och vad vi ska hjälpa till med. Många kunder väljer att börja med en analysdel för att få en förståelse av vad som behöver göras, det brukar gå på mellan 1-4 veckor beroende på hur detaljerad man vill vara.

Vad sker i ett projekt?

Alla projekt är olika, nästan utan undantag spenderar vi en stor del av tiden på era kontor och arbetsplatser. Företaget och dess anställda har all kunskap om företaget, dess konkurrenter, marknaden och mycket mer, vilket vi tar fördel av, och då är det viktigt att vi är på plats för att underlätta kommunikationen. Många projekt inkluderar intervjuer av nyckelanställda och det är viktigt att man ser till att de är tillgängliga under projekt men allt sånt kommuniceras och bestäms ett par veckor innan projektstart.